Aukje is een enthousiaste ondernemende interieurontwerpster die met passie voor jou (ver)bouwplannen aan de slag gaat! Ze helpt je om jouw ideeën om te zetten in een ontwerp, zodat je kunt zien hoe je droomhuis eruit gaat zien. Ruimtelijk, functioneel en rust.

Ze belde me op met de vraag of ik haar kon helpen met het voorzien van voldoende foto's om haar en haar bedrijf op sociale media te presenteren voor een lange periode. Aukje is namelijk erg actief op sociale media,m maar het ontbrak haar aan hoge kwaliteit foto's die al haar werkzaamheden omschrijven.

Na een leuk gesprek heb ik alle informatie op de mail gezet, zodat ze in alle rust kon beslissen of ze graag met mij een reportage wilde vastleggen. Na akkoord heb ik voor haar een checklist gemaakt welke werkzaamheden bij haar van toepassing zijn en welke attributen en/of voorbereidingen daarvoor nodig waren. Tevens hebben we samen een Pinterestbord opgesteld ter inspiratie en te ervaren welke beelden Aukje aanspreekt.

Locatie:
Asten-Heusden
Productie:
april 2022
Dienst:
Fotografie

Aukje Koolen op kantoor

Een halfuur voordat de benaderde figuranten arriveerde heb ik nogmaals met Aukje doorgenomen welke foto’s we gingen maken. Ze liet me haar kledingsetjes zien en de attributen die ze had klaargelegd. Zo weet ik tijdens het fotograferen waarmee we kunnen variëren, zodat elke foto een eigen karakter heeft en niet te veel op elkaar lijkt.

Tijdens de reportage zijn we gewoon lekker aan het kletsen en stel ik tussendoor vragen of Aukje kan uitleggen wat haar werkzaamheden zijn. Zo ontstaat er een gesprek tussen de ondernemer en de figurant(en), vertelt uiteraard de ondernemer met alle vrolijkheid en passie over zijn of haar onderneming en komen er spontane foto’s!

Aukje Koolen op projectlocatie

Na een uurtje bij haar op kantoor te zijn geweest, zijn we naar een woonhuis gegaan van een klant van Aukje. Deze prachtige woning heeft Aukje volledig mogen ontwerpen! Enorm prettig van deze mensen dat we op locatie bij hen een aantal foto’s mochten maken! Aukje komt namelijk ook gedurende de bouw van een woning of ruimte bij klanten langs om te kijken hoe het gaat of ze gaat mee shoppen. Na oplevering komt ze natuurlijk ook graag op de koffie om haar ontwerp in realisatie te bewonderen.

Aukje Koolen portretten

Fase 3 van deze brandingshoot hoe deze ook wel genoemd wordt. Terug bij haar op kantoor hebben we diverse portretten geschoten. Iets wat we tussendoor ook deden op de twee bovengenoemde locaties.

Na de fotoreportage zijn we gaan zitten terwijl we bekeken of we gefotografeerd hadden wat we wilde, want het is toch inspannend zo’n ochtendje! Tijdens het fotograferen van of bij een klant laat ik vaak tussendoor zien welke beelden ik geschoten heb. Altijd leuk om even te spieken!

Aukje Koolen sfeerfoto's

Wanneer Aukje een ander kledingsetje aantrok of ik had een ander moment waarbij ik de ruimte had voor foto’s zonder een persoon erop, shoot ik sfeerbeelden van haar werkruimte. Hieronder een aantal sfeerimpressies.